Tradycja i innowacyjność w turystyce kulinarnej
Spis Treści - Table of Contents
Tradycja i innowacyjność w turystyce kulinarnej, P. Dominik (red.), Warszawa 2022, str. 92
ISBN 978-83-64614-64-4
ISBN 978-83-63469-31-3
Cena brutto 52,50
(...) Rozpatrując problematykę tradycji i innowacyjności w turystyce kulinarnej, z jednej strony chcemy uwypuklić rolę turystyki kulinarnej jako formy turystyki kulturowej w przekazywaniu tradycji kulinarnych, przepisów, obrządków, sposobów przygotowywania i wykorzystania potraw i wyrobów, z drugiej zaś wskazać nowe rozwiązania produktowe, tworzenie innowacyjnego
produktu kulinarnego, na którego trop może natraić turysta. Wdzięczne jest powiązanie tradycji i innowacyjności w jednym produkcie przez tzw. łamanie przepisów, polegające na korzystaniu z tradycji przy kreowaniu rozwiązań innowacyjnych. (...)
- z Przedmowy
Dodaj do koszyka