Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - Polski

Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - English

Publikacje archiwalne z lat 1994–2012

Tradycja i innowacyjność w turystyce kulinarnej

Spis Treści - Table of Contents

Tradycja i innowacyjność w turystyce kulinarnej, P. Dominik (red.), Warszawa 2022, str. 92

ISBN 978-83-64614-64-4

ISBN 978-83-63469-31-3

Cena brutto 52,50

 

(...) Rozpatrując problematykę tradycji i innowacyjności w turystyce kulinarnej, z jednej strony chcemy uwypuklić rolę turystyki kulinarnej jako formy turystyki kulturowej w przekazywaniu tradycji kulinarnych, przepisów, obrządków, sposobów przygotowywania i wykorzystania potraw i wyrobów, z drugiej zaś wskazać nowe rozwiązania produktowe, tworzenie innowacyjnego
produktu kulinarnego, na którego trop może natra􀏐ić turysta. Wdzięczne jest powiązanie tradycji i innowacyjności w jednym produkcie przez tzw. łamanie przepisów, polegające na korzystaniu z tradycji przy kreowaniu rozwiązań innowacyjnych. (...)

                                                                                                                                        - z Przedmowy 

Dodaj do koszyka

Comments are closed.