Zrównoważony rozwój w turystyce kulinarnej
Spis Treści - Table of Contents
Zrównowazony rozwój w turystyce kulinarnej, P. Dominik (red.), Warszawa 2024, str. 254
ISBN 978-83-64614-71-2
ISBN 978-83-63469-37-5
(...) Monografia jest wynikiem wielowymiarowych badań i analiz prowadzonych w obszarze turystyki kulinarnej, gdzie starannie zgłębiamy, jak ta forma podróży może wspierać cele zrównoważonego rozwoju. Odkrywamy, że turystyka kulinarna to nie tylko eksploracja smaków i zapachów, ale także szansa na tworzenie społecznych, ekologicznych i ekonomicznych korzyści dla odwiedzanych miejsc.
(...) Turystyka kulinarna, definiowana jako podróżowanie w celu eksploracji i doświadczania kulinarnych tradycji, stała się znaczącym aspektem dzisiejszej turystyki globalnej. Zjawisko to łączy smaki, zapachy, historię i kulturę w jedno, przyciągając podróżników poszukujących autentycznych doświadczeń. W dobie coraz większego globalnego świadectwa ekologicznego rośnie potrzeba zrozumienia wpływu turystyki kulinarnej na zrównoważony rozwój.
- z Przedmowy
Dodaj do koszyka