Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - Polski

Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - English

Publikacje archiwalne z lat 1994–2012

Zrównoważony rozwój w turystyce kulinarnej

Spis Treści - Table of Contents

Zrównowazony rozwój w turystyce kulinarnej, P. Dominik (red.), Warszawa 2024, str. 254

ISBN 978-83-64614-71-2

ISBN 978-83-63469-37-5

 

(...) Monografia jest wynikiem wielowymiarowych badań i analiz prowadzonych w obszarze turystyki kulinarnej, gdzie starannie zgłębiamy, jak ta forma podróży może wspierać cele zrównoważonego rozwoju. Odkrywamy, że turystyka kulinarna to nie tylko eksploracja smaków i zapachów, ale także szansa na tworzenie społecznych, ekologicznych i ekonomicznych korzyści dla odwiedzanych miejsc. 

(...) Turystyka kulinarna, definiowana jako podróżowanie w celu eksploracji i doświadczania kulinarnych tradycji, stała się znaczącym aspektem dzisiejszej turystyki globalnej. Zjawisko to łączy smaki, zapachy, historię i kulturę w jedno, przyciągając podróżników poszukujących autentycznych doświadczeń. W dobie coraz większego globalnego świadectwa ekologicznego rośnie potrzeba zrozumienia wpływu turystyki kulinarnej na zrównoważony rozwój.

 

                                                                                                            - z Przedmowy

Dodaj do koszyka

Comments are closed.