Kulinaria wizytówką regionów turystycznych
Spis Treści - Table of Contents
Kulinaria wizytówką regionów turystycznych, Karolina Buczkowska-Gołąbek, Piotr Dominik, Piotr Kociszewski, Warszawa 2018, s. 222
ISBN 978-83-64614-49-1
Cena brutto: 52,50
Kiedy podróżujemy po świecie coraz częściej zauważamy, że jedzenie i kultura kulinarna miejsc, wraz z ich dziedzictwem i współczesnym stylem życia, dopełniają wizerunek odwiedzanych obszarów. Z tych dobrodziejstw czerpią nie tylko turyści kulinarni, a zdecydowanie wszyscy turyści, albowiem każdy z nich w podróży musi jeść i pić. Im więcej pozytywnych doświadczeń kulinarnych zbiera turysta w odwiedzanym miejscu, tym większe jest prawdopodobieństwo jego powrotu tam w przyszłości i tym większa wytwarza się jego więź z odwiedzonym regionem. Zdanie powyższe to oczywistość, powtarzana powszechnie w literaturze, o której jednak kreatorzy turystyki regionalnej w Polsce (jak chociażby turystyki wiejskiej czy nawet agroturystyki) wciąż zdają się zapominać lub – co gorsza – nie wiedzieć.
- ze Wstępu
Dodaj do koszyka