Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - Polski

Wzór Wniosku - Zgłoszenie publikacji do druku - English

Publikacje archiwalne z lat 1994–2012

Kulinaria wizytówką regionów turystycznych

Spis Treści - Table of Contents

Kulinaria wizytówką regionów turystycznych, Karolina Buczkowska-Gołąbek, Piotr Dominik, Piotr Kociszewski, Warszawa 2018, s. 222

ISBN 978-83-64614-49-1

Cena brutto: 52,50

 

Kiedy podróżujemy po świecie coraz częściej zauważamy, że jedzenie i kultura kulinarna miejsc, wraz z ich dziedzictwem i współczesnym stylem życia, dopełniają wizerunek odwiedzanych obszarów. Z tych dobrodziejstw czerpią nie tylko turyści kulinarni, a zdecydowanie wszyscy turyści, albowiem każdy z nich w podróży musi jeść i pić. Im więcej pozytywnych doświadczeń kulinarnych zbiera turysta w odwiedzanym miejscu, tym większe jest prawdopodobieństwo jego powrotu tam w przyszłości i tym większa wytwarza się jego więź z odwiedzonym regionem. Zdanie powyższe to oczywistość, powtarzana powszechnie w literaturze, o której jednak kreatorzy turystyki regionalnej w Polsce (jak chociażby turystyki wiejskiej czy nawet agroturystyki) wciąż zdają się zapominać lub – co gorsza – nie wiedzieć.

 

                                                                                       - ze Wstępu

Dodaj do koszyka

Comments are closed.